La Mancomunitat inicia un procés per promoure un nou model de gestió dels menjadors escolars de l'Alta Segarra

Dimarts, 28 de gener de 2020

La iniciativa consisteix en un cicle que pretén debatre sobre models i experiències vinculades amb els menjadors escolars en el marc de l'Economia Social i Solidària. Inclou diferents sessions on es parlarà sobre models de gestió i contractació pública, clàusules socials, producció local, cuina per a col·lectivitats i xarxes de cooperació

La Mancomunitat de l'Alta Segarra promou una iniciativa per tal de conèixer i debatre sobre un nou model de gestió dels menjadors escolars a l'Alta Segarra en el marc de l'Economia Social i Solidària (ESS).

Les sessions han començat durant el mes de novembre amb un primer bloc destinat a les AMPES i personal tècnic municipal sobre models de gestió, contractació pública, clàusules socials i impacte al territori. La formació ha estat impartida per Carles Soler, membre de l'equip tècnic de l'Associació de Menjadors Ecològics i l'equip redactor de Sobirania Alimentària, biodiversitat i cultures. Hi han participat una desena de persones i està previst una segona sessió el divendres 29 a càrrec de Josep Maria Ribera, tècnic d'ESS i Jaume Salmeron, regidor d'Atenció i Serveis a les Persones de l'Ajuntament d'Arbúcies.

D'altra banda, a partir del mes de desembre i fins al febrer es realitzaran sis sessions obertes a la ciutadania. Aquestes es faran a l'Institut Municipal de Formació Permanent (IMFP) de Calaf, seran totalment gratuïtes i no caldrà inscripció prèvia.

Al desembre, les sessions previstes donaran a conèixer experiències de l'ESS en l'espai de menjador escolar, cuina per a col·lectivitats i càtering on hi participaran Eina, Sambucus, Àuria i Quàlia diferents cooperatives del sector.

Les dues sessions previstes pel mes de gener, consistiran en taules rodones on es debatrà sobre educació alimentària i producció local. En la primera hi participaran persones vinculades amb el sector de la ramaderia, l'agricultura i la producció ecològica i de proximitat. En la segona, es convidarà a la comunitat educativa del territori i nutricionistes.

Finalment, les darreres sessions es realitzaran al mes de febrer i es centraran en els models cooperatius i xarxes de cooperació i comptaran amb les experiències de Territori de Masies Coop i la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària (XMESS).

Darrera actualització: 25.03.2021 | 08:59